Vandkunst – Sjov med vand

Vandkunst af Daniel Danielsen

 

Daniel viste vejen og fortalte og demonstrerede på bedste vis, hvordan man med simple midler kan lave virkelig flotte billeder med vand og lidt frugtfarve eller tomater.

Vandkunst af Daniel Danielsen

Som introduktion gennemgik Daniel teknikken og materialerne, og viste nogle af hans egne resultater, før han guidede os gennem opstilling og selve billedprocessen.

Daniels præsentation kan hentes her: Fotografering og vand af Daniel

Det første tekniske valg står mellem fast lys, som kan være solen eller en anden konstant lyskilde, eller blitz. Ved fast lys bruges kameraets lukkertid til at fryse bevægelser. Det betyder, at der skal bruges meget hurtige lukkertider, og deraf kommer et krav om kraftigt tilgængeligt lys. En fordel ved fast lys er, at der kan laves meget hurtige billedserier, da der ikke er ventetid på opladning af en blitz.

Alternativt til fast lys er en blitz, hvor det meget korte lysglimt fra blitzen fryser bevægelserne, men til gengæld er der ventetid mellem hvert billede, hvor blitzen lader op.

Tricket til de flotte billeder af vandglas er at belyse bagfra gennem noget diffusionsstof. Hvis det der er i glasset er transparent, vil det også blive belyst, men hvis det eksempelvis er en tomat, bliver tomaten sort, hvis ikke der kastes lys på den forfra. Lys forfra kan komme fra en reflektor eller en anden blitz.

Opstilling til sjov med vand af Keld H. Bertelsen

 

Underlaget for de viste billeder var et spisebord hvorpå der var lagt cellofan, som på grund af vinklen mellem lys, cellofan og kamera blev som et spejl, hvilket gav en flot reflektion af bunden af glasset.

Vandkunst af Daniel Danielsen

 

Del artiklen