Coronaopdatering – Vi må være indendørs igen

Coronapas. Grafik af Jørgen D. Vestergaard

Den 21. maj 2021 trådte nye lempelser af coronarestriktionerne i kraft. Det er godt nyt for en forening som Kibæk Fotoklub.

Med de nye lempelser nærmer vi os lidt mere “normale” tilstande, idet vi igen kan samles de steder, vi plejer. De tilbageværende restriktioner må vi acceptere og tænke på, at de er tiltænkt som en beskyttelse af medlemmernes sikkerhed mod coronasmitte og covid-19.

Vi må samles indendørs igen, men der er krav

Helt konkret betyder lempelserne, at Alhuset igen er åbent for foreningsaktiviteter. Hurra.

Vi har måttet samles udendørs i et stykke tid, men nu må vi samles indendørs igen, og det bliver dejligt igen at få mulighed for at bruge vores klublokale som base for vores aktiviteter.

For at samles indendørs til foreningsaktiviteter i Alhuset er der dog nogle krav, vi skal overholde.

Det nye er, at du skal kunne fremvise gyldigt coronapas. Der er ikke krav om coronapas ved udendørs aktiviteter.

Ud over kravet om coronapas gælder følgende regler:

  • Du skal bruge mundbind, når du færdes rundt i Alhuset. Når vi er i vores eget klublokale er der ikke krav om mundbind.
  • Vask eller sprit dine hænder ofte
  • Host eller nys i ærmet
  • Begræns fysisk kontakt og hold afstand til andre
  • Bliv hjemme hvis du er syg
Hav coronapas, brug mundbind, sprit hænder, host i ærmet, hold afstand, bliv hjemme ved sygdom

Med hensyn til klublokale er der en lille udfordring, da Falck i øjeblikket bruger vores nye klublokale Solstuen som coronatestcenter. Det betyder, at vores indflytning i Solstuen er udskudt så længe Falck bruger lokalerne. Vi samles derfor som udgangspunkt i den store fællessal, når vi er indendørs.

Sådan får du et gyldigt coronapas

Udtrykket coronapas dækker over flere former for dokumentation, som kan opnås på flere forskellige måder. Bemærk at der er tidsbegrænsninger på alle typer af dokumentation, så husk at kontrollere hvad der gælder for dig.

Vaccination

Allerede 14 dage efter det første vaccinationsstik mod corona/covid-19 kan du anvende dokumentation herfor som gyldigt coronapas.

Coronatest

Du kan bruge en negativ test som dokumentation, hvis testen er foretaget inden for de seneste 72 timer. Den negative test kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest.

Tidligere smittet

Er du tidligere påvist smittet med corona/covid-19, kan du bruge det som dokumentation ved at vise testsvaret fra din positive PCR-test. Dette er gyldig dokumentation fra 14 dage efter den positive test og 8 måneder frem.

Du er selv ansvarlig

Symptomer på corona covid-19 af Sundhedsstyrelsen

Du er selv ansvarlig, og du skal selv sørge for at have den nødvendige dokumentation, når du deltager i foreningsaktiviteter.

Vær opmærksom på at stikprøvekontrol kan forekomme.

Kom kun til klubbens indendørs arrangementer hvis du har et gyldigt coronapas.

Du skal naturligvis blive hjemme, hvis du har symptomer på covid-19.

Læs mere

Coronarestriktionerne er forskellige rundt om i Danmark, og det er derfor vigtigt at følge de lokale regler.

Læs mere om coronarestriktionerne i Herning Kommune her.

Sundhedsstyrelsen er den danske myndighed, som kommer med anbefalinger til regeringen om blandt andet corona, udarbejder handleplaner, lovforslag m.m. Læs mere om coronavirus og covid-19-sygdommen her.

Ansvarsfraskrivelse

Denne artikel er ikke fyldestgørende om coronaregler i Danmark. Skulle der være fejl, mangler eller modsætninger i artiklen, er det naturligvis de officielle danske coronaregler, som gælder. Læs mere om coronareglerne i Danmark på coronasmitte.dk.

Coronasmitte, Herning

Del artiklen

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print