Fortsætterkursus – Fototeknik og naturformidling

Den 18. september 2022 fortsætter vi rækken af aktiviteter i “Naturen tæt på” med “Fortsætterkursus – Fototeknik og naturformidling”, og denne gang har vi været så heldige at få Ard Jongsma til at komme og undervise.

Præstbjerg Naturcenter danner rammen om en dag i naturens tegn.

Billetsalget lukker den 14. september 2022 kl. 12.00, eller når billetterne er udsolgt. Begrænset antal pladser.

Om kurset

Vi fortsætter hvor vi kom til i grundkurset og arbejder os endnu mere i dybden med kamerateknik og hvordan du kan bruge visuelle virkemidler for at fortælle de bedste historier fra den danske natur gennem de flotteste naturbilleder. På den måde får du fantastiske naturoplevelser, som du kan give videre til andre gennem dine billeder.

Naturen tæt på af Ard Jongsma

Vær parat til at blive udfordret på både fototeknik og visuel formidling. Undervejs vil der blive praktiske opgaver som løses i området. Vi garanterer, at alle forbedrer sig ved at deltage.

Alle kan deltage, og du behøver ikke være medlem af Kibæk Fotoklub. Du behøver heller ikke have deltaget i grundkurset for at være med, men det forventes, du har grundlæggende kendskab til indstilling af dit kamera.

Kom med det kamera du har, uanset om det sidder i en telefon, er et kompaktkamera eller et stort spejlreflekskamera – Det er ikke udstyret, som gør, om du laver gode billeder. Det er dig. Du behøver ikke være verdensmester i at lave naturbilleder, bare du har lysten og gå-på-modet, så hjælper vi dig til at blive endnu bedre.

Dagens program

Kl. 9.00-9.30 Ankomst og morgenkaffe med kaffe/te og et rundstykke
Kl. 9.30-11.00 Oplæg 1 med Ard: ”Retten til at være skæv”
Kl. 11.00 – 12.30 Ud med kameraet
Kl. 12.30 – 13.00 Frokost med en sandwich og vand/sodavand
Kl. 13.00-13.30 Fremvisning af deltagernes billeder og kommentarer 
Kl. 13.30-14.30 Oplæg 2 med Ard: ”#backgroundbackgroundbackground”
Kl. 14.30 – 15.30 Ud med kameraet
Kl. 15.30 – 15.45 Eftermiddagskaffe med kaffe/te og kage
Kl. 15.45 – 16.30 Fremvisning af deltagernes billeder og kommentarer
Kl. 16.30 – 17.00 Opsamling med Ard
Kl. 17.00 Farvel og tak for i dag

 
Ændringer til programmet kan forekomme.
 

Pris

Deltagelse koster 250 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning (morgenkaffe med brød, frokost med drikkevare, eftermiddagskaffe med kage).

Køb af billet er nødvendigt senest den 14. september 2022 kl. 12.00. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Om underviseren

Naturen tæt på af Ard Jongsma

Ard Jongsma arbejder som professionel fotograf med opgaver både meget lokalt og langt ud over landets grænser. Han fotograferer blandt andet for stort set hele forlystelseserhvervet på Fyn og har nogle større danske kunder som Arla og Meyers Madhus. På den anden side af spektret er der meget få danske folkemusikere som ikke har været en tur foran hans kamera. Og så fotograferer han rundomkring i hele Europa (og et par gange om året i Afrika) som eventfotograf. Ard har studie på Sanderumgaard, lige sydøst for Odense.

Han er uddannet billedkunstlærer i Holland og det er erfaringerne fra denne tid som han tager med sig når han tager kameraet med ud for at fotografere uden at kunderne kigger med over skulderen. Her er motiverne mest at finde i naturen hvor de viser den vilde naturs ensomhed i en verden som bliver mere og mere planlagt, defineret og organiseret.

Selv siger Ard, at fotografi er et visuelt sprog

I Ards fotografi viser det sig ofte i storslåede landskaber med små detaljer som er presset ind i en geometri og symmetri som egentlig slet ikke er egnet til dem.

Som om alt det ikke er nok, er Ard også vinder af årets naturfoto.

Glæd dig!

Læs mere om Ard Jongsma her

Medbring

Medbring dit kameraudstyr, dit eget drikkekrus samt påklædning til en dag, hvor vi både er indendørs og udendørs.

Skal dit billede med på udstilling

Projektet “Naturen tæt på” ender med en række elektroniske og fysiske udstillinger, og alle deltagere får mulighed for at bidrage med billeder til disse udstillinger, så andre mennesker også kan få store naturoplevelser tæt på.

Deltagerne får mere information om mulighederne for udstilling senere, men vi kan allerede nu fortælle, at alle deltagere kan få et billede med på udstilling.

Rammerne er Præstbjerg Naturcenter

De fysiske rammer for denne kursusdag bliver Præstbjerg Naturcenter, som ligger midt i skøn natur med sø, hede og skov lige uden for døren. Og hvis du er heldig, får du den lokale bæver at se.

Området er handikapvenligt med mange anlagte stier i umiddelbar forbindelse til selve naturcentret.

Læs mere om Præstbjerg Naturcenter her.

Har du spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk.

Fakta om arrangementet

Tid: 18. september 2022 kl. 9.00 til 17.00

Sted: Præstbjerg Naturcenter, Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad

Underviser: Ard Jongsma

Målgruppe: Alle med et kamera, bare du har lysten til at lære om foto og natur. Du kan sagtens være med, selv om du ikke deltog i grundkurset. Dog forventer vi at du har grundlæggende kendskab til indstilling af dit kamera.

Deltagerbetaling: 250 kr (plus  billetgebyr) inklusiv let forplejning. Betaling ved tilmelding (begrænset antal pladser)

“Naturen tæt på” støttes af

Tusind tak for støtten fra følgende:

  • Kulturfest Herning – Dus med himlens fugle
  • Nordea-fonden
  • Fonden af Hammerum Herreds Brandkasse for Løsøre
  • Herning Kommune
  • Ringkjøbing Landbobank
  • Norlys Vækstpulje

Del artiklen