Workshop – Udtryksfulde landskabsbilleder

“Naturen tæt på” er fantastisk stolte over i samarbejde med Fujifilm at kunne præsentere Michael Molter som foredragsholder og underviser i denne workshop om landskabsfotografi.

Michael har en helt unik tillgang til billeder og billedsprog, og det er præcist hvad han vil dele med deltagerne på denne “Naturen tæt på” workshop. Han laver fantastiske landskabsfotos og er blandt andet kendt fra Kant Festival og workshops i ind- og udland.

Køb din billet nu.

Billetsalget er lukket

Om workshoppen

Denne workshop er for dig, som nyder de forskellige landskaber i den skønne danske natur. Den er også for dig, som gerne vil lære om og afprøve den kreative proces og overvejelserne om komposition, der ligger bag de fleste storslåede landskabsfotografier. Og workshoppen er også for dig, der gerne vil nørde fototeknik på højeste niveau i forhold til at lave landskabsbilleder med en stærk historie. Uanset om du er den ene, den anden eller den tredje garanterer vi, at du kommer hjem med et stort udbytte.

Michael giver eksempler på og forklarer i dybden om sin kreative proces med at skære helt ind til det, som betyder noget i det enkelte billede, så deltagerne kan gå ud og afprøve og eksperimentere med dit eget kamera eller med et Fujifilm kamera, som du låner til lejligheden.

Noget af den tekniske viden Michael vil gå i dybden med er brug af filtre. Hvad gør filtre og hvornår kan du bruge dem til at opnå helt særlige og meget slagkraftige effekter i dine billeder.

Du behøver ikke være fotoekspert for at deltage. Michael er med hele vejen fra undervisningslokalet til feltarbejdet, hvor han svarer på spørgsmål og giver tips og tricks, så deltagernes udbytte bliver så stort som muligt.

Vores base bliver i Alhuset i Kibæk, hvor oplæg og gruppeundervisningen foregår. Herfra kører vi ud i området til steder, som egner sig til landskabsfotografi. Derfor må påregnes korte køreture ind i mellem nogle af dagens programpunkter.

"Naturen tæt på" af Michael Molter
“Naturen tæt på” af Michael Molter

Dagens program

9.00 Ankomst og morgenkaffe med kaffe/te og et stykke brød
9.30 Velkomst og dagens program
9.35 Foredrag 1 og inspiration med Michael Molter
11.00 Oplæg til første praktiske opgave og derefter ud i området for at afprøve ny viden
12.45 Let frokost med tilhørende vand/sodavand
13.15 Opsummering og diskussion af første opgave
13.30 Foredrag 2 og endnu mere inspiration med Michael Molter
14.45 Oplæg til anden praktiske opgave og derefter ud til et nyt sted
16.30 Eftermiddagskaffe med kaffe/te og et stykke kage
16.45 Fremvisning og diskussion af deltagernes billeder
17.15 Opsamling med Michael Molter
17.00 Oplæg til tredje praktiske opgave
18.00 Let aftensmad med tilhørende vand/sodavand
18.30 Afgang til dagens tredje sted
21.30 Farvel og tak for en god og lang dag

Ændringer til programmet kan forekomme.
 

Pris

Deltagelse koster 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning (morgenkaffe med brød, frokost med drikkevarer, eftermiddagskaffe med kage, aftensmad med drikkevarer).

Køb af billet er nødvendigt senest den 9. maj 2023 kl. 12.00. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Medbring

Da du selv får masser af muligheder for at øve dig på at lave nye landskabsbilleder, er her en kort huskeliste:

  • Kamera
  • Objektiver, hvis du medbringer en vidvinkel og en kort tele, er du godt kørende
  • Plads på/ekstra hukommelseskort
  • Fuldt opladet batteri og gerne et ekstra batteri
  • Stativ. Hvis du ikke selv har et stativ, vil der være mulighed for at låne
  • Dit eget drikkekrus
  • Påklædning til en dag, hvor vi både er indendørs og udendørs
  • Du må naturligvis gerne medbringe en pc, men der bliver næppe tid til at bruge den

Dagen igennem får du mulighed for at låne og afprøve noget af det lækre, nye grej fra Fujifilm samt filtre fra Nisi. Dette er naturligvis helt frivilligt og skal udelukkende ses som et spændende tilbud til dig som deltager.

Om Michael Molter

Michael Molter er en dansk landskabsfotograf fra Solrød Strand.

I præsentationen af sig selv siger han:

"Naturen tæt på" af Michael Molter
“Naturen tæt på” af Michael Molter

“Jeg har fotograferet i mere end 40 år og foretrækker landskabs- og arkitekturfotografering. Jeg elsker de tidlige morgener såvel som sene aftener, hvor lyset er med til at skabe stemningen.

Jeg forsøger at vise skønheden i landskabet ved at bruge lys, skygger og farver til at invitere seeren til steder og landskaber, der er afbalancerede og rolige og som seeren kan undre sig og glædes over.

Jeg gør mig umage for at skabe en følelse af ro i hvert billede, selvom denne følelse også understreger en følelse af ensomhed qua manglen på det menneskelige element. Det er bare betragteren, fotografen og kameraet – landskabet skal være så levende, at man næsten kan høre vind og vand; følelsen af at være der skal blive intens og næsten håndgribelig.

Min evige tilstræbende brug af linjer og perspektiv anvender jeg for at trække seeren ind i naturens vidunderlige verden, ligesom brugen af stor dybdeskarphed for at forbedre følelsen yderligere af, at vi bare vil kunne gå evigt gennem billedet, og undre os over de former, farver og strukturer, der findes inden for den naturlige verden.

Hvert billede i min portefølje er ikke et fragment af en større verden, men er en komplet verden indeholdt i hver ramme. Hvert billede skal stå let alene som et herligt vidnesbyrd om landskabets skønhed, men som en portefølje forsøger jeg en sammenhæng, et fælles tema og en enorm visuel effekt.”

Michael Molter

Kom og prøv Fujifilm- og Nisi-grej

I forbindelse med workshoppen bliver der unik mulighed for gratis at låne grej fra Fujifilm og Nisi.

Hvad med at prøve mellemformat til landskabsfotografering? Fujifilm medbringer nogle GFX kameraer på 50 megapixels og 100 megapixls samt samt nogle X-serie kameraer (APS-C) på 40 megapixels. Naturligvis er der også forskellige Fujifilm-objektiver, der passer på kameraerne.

Som om det ikke er nok med lånekameraer, tager Michal Molter, som også er Nisi-ambasadør, nogle filtersæt med, som også kan lånes.

På den måde kan du både afprøve nye teknikker, som du netop har lært, samt prøve det kamera, du måske drømmer om.

Det er naturligvis helt frivilligt, om du vil prøve noget af udstyret fra Fujifilm og Nisi. Vi syntes bare det er en god mulighed for den nysgerrige deltager.

Helt praktisk vil udstyret komme til at gå på omgang blandt deltagerne, hvis der er flere interesserede end der er kameraer. 

Har du spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk eller ringe til Jørgen D. Vestergaard, tlf. 21484955.

Fakta om arrangementet

Tid: 13. maj 2023 kl. 9.00 til 21.30

Mødested: Alhuset, Kastanie Allé 27, 6933 Kibæk

arrangementet afsluttes på Vestkysten. Kørsel tilbage til Kibæk aftales efter behov

De to første udendørs opgaver foregår i området og kort transporttid må påregnes mellem nogle af dagens programpunkter. Dagens sidste opgave foregår på Vestkysten hvortil transporttid på ca 50 minutter må påregnes. 

Underviser: Michael Molter

Målgruppe: Alle med et kamera bare du har lysten til at lære om foto og landskabsbilleder. Du kan sagtens være med, selv om du ikke har deltaget i tidligere arrangementer i “Naturen tæt på”. Dog forventer vi, at du har grundlæggende kendskab til indstilling af dit kamera

Deltagerbetaling: 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning dagen igennem. Betaling ved tilmelding (begrænset antal pladser)

Del artiklen