Gymnastik på grundlovsdag

with Ingen kommentarer
Gymnastik grundlovsstævne af Jørgen D. Vestergaard

 

Det er blevet en god tradition at Kibæk Idrætsforening holder idrætsopvisning på grundlovsdag. Denne gang var den 8. og det blev et stort brag hvor gymnasterne strålede om kap med den bagende sol.

Der var små hold, store hold, spring hold, bold hold – Gymnastik kan have mange udtryk, men udtrykkene i gymnasternes ansigter var ikke til at tage fejl af. De holdt fest, lige der på græsset foran det store publikum.

Gymnastik grundlovsstævne af Jørgen D. Vestergaard

 

Tre gange tidligere har grundlovsstævnet været holdt inde i Kibæk Krydsfelt på grund af vejret, og det at lave billeder inde i hallen har bestemt givet udfordringer. Denne gang var der masser af sol, så ISO kunne holdes lav og lukkertiden kort. At der alligevel var udfordringer viser bare, hvor svært det er at stille fotografer tilfredse.

Modlys. At lave billeder op mod en direkte og stærkt skinnende sol er ikke let, og kameraernes dynamikområde kommer til kort, uanset hvor meget du har betalt for dit kamera. Dynamikområde er er udtryk for hvordan kameraet registrerer tonerne fra helt mørkt til helt hvidt og hvor mange nuancer det kan opfange. Dette omtales ofte som antal “stop” og til sammenligning kan det menneskelige øje skelne over 10 gange så stort et område som selv de bedste kameraer. Dette kommer til udtryk blandt andet i stærkt modlys hvor forskellen mellem lyse områder og mørke områder er enorm.

Løsningen er at holde øje med ikke at få vigtige områder i billedet overbelyst, og dernæst at lysne de vigtige mørke områder i efterbehandling. Hvis et område er helt overbelyst indeholder det ikke nogle farveinformationer og vil blive vist hvidt. De mørke områder indeholder mange farveinformationer som ofte kan hives frem på computeren.

#TakTilGymnastikken

Gymnastik grundlovsstævne af Jørgen D. Vestergaard