Naturen tæt på

Kort beskrivelse af projektet

Kibæk Fotoklub inviterer alle til at opleve og videregive naturoplevelser fra den danske natur. Derfor arrangerer vi en række kurser og workshops med nogle af Danmarks bedste naturfotografer og naturformidlere, så vi sammen kan dygtiggøre os for at skabe naturoplevelser gennem billeder.

“Naturen tæt på” kulminerer med produktion af en serie elektroniske og fysiske udstillinger af deltagernes billeder, som udstilles på plejehjem, lægehuse, idrætshaller, biblioteker og så videre.

Alle deltagere opfordres til at bidrage med billeder til udstillingerne, hvor alle er garanteret en plads.

Projektet strækker sig fra juni 2022 til forår 2024 med de første udstillingsserier i slutningen af 2022.

Nogle aktiviteter kræver køb af billet, mens andre er gratis. Se mere om hver enkelt aktivitet herunder.

Følg også Facebook-siden om “Naturen tæt på” her hvorfra alle opslag frit kan deles.

Aktuelle udstillinger

Lige nu kan du se følgende “Naturen tæt på” udstillinger:

 • Udstilling 01 – Billederne, med motiver af dyr fra skov og hede, har været placeret i naturen ved Løvbakke Dyrehave ved Herning, Præstbjerg Naturcenter, Svanholm Sø ved Sdr. Felding og Kibæk Mølle, men nu er de på vej til permanente placeringer ved kommunens shelterpladser. Du kan stadig se og gense billederne her
 • Udstilling 02 – Billeder ophængt på Sandfeldgården, Kibæk
 • Udstilling 03 – Billeder ophængt på Engholmcentret, Sdr. Felding
 • Udstilling 04 – Udstilling er på vej. Permanent udstilling i Det Gule Hus, Ørre

Program

Programmet udvides løbende

Hvis du går op i den danske natur og/eller naturfoto, så er det nu, du skal sætte en masse krydser i din kalender, for vi er stolte over at kunne præsentere denne perlerække af aktiviteter, naturfotografer og -formidlere som kommer til Kibæk Fotoklub og “Naturen tæt på”.

Der kommer meget mere information om de enkelte aktiviteter, men lige nu er det vigtigste, at du får reserveret datoerne, så du kan være med.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os på naturen@kibaekfotoklub.dk

Workshop – X med Ard Jongsma

Lørdag den 24. august 2024

Naturen tæt på” inviterer dig til workshop.

Vi er enormt heldige og glade for, at Ard Jongsma, en sand billedvirtuos, kommer til en hel dags workshop i “Naturen tæt på”. Du vil blive puffet, udfordret og trukket rundt i et billedunivers, og du vil med kameraet i håndet få tid i naturen til at lave skønne billeder af den dejlige danske natur.

Meget mere information kommer senere.

Denne workshop bliver det sidste arrangement i den lange række af “Naturen tæt på” workshops, kurser, foredrag og ikke mindst udstillinger.

Alle er velkomne, og du behøver ikke have deltaget i tidligere aktiviteter i “Naturen tæt på”

Herunder kan du se tidligere artikler bragt i forbindelse med “Naturen tæt på”

Tidligere afholdte aktiviteter:

Workshop – Redigering af dyrebilleder  med Keld Ejsing-Duun

Lørdag den 20. april 2024 10.00 til 17.00

Billetsalget lukker den 14. april 2024 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Naturen tæt på” inviterer til endnu et spændende arrangement og igen er det med Keld Ejsing-Duun som kursusholder. Keld er en fantastisk naturfotograf med rigtig mange års erfaring med naturfoto. Han har  vundet mange internationale priser for sine billeder blandt andet fordi, han kender alle teknikkerne til at få naturbilleder til at fremstå bedst muligt. På denne workshop går Keld i dybden med den digitale redigeringsproces, så du lærer, hvordan du får absolut mest ud af dine flotte naturbilleder til glæde for både dig og beskueren.

Læs mere om workshoppen her.

Alle er velkomne, og du behøver ikke have deltaget i tidligere aktiviteter i “Naturen tæt på”

Kursus – Print Masterclass med Keld Ejsing-Duun

Lørdag den 2. marts 2024 10.00 til 16.00

 

Billetsalget lukker den 25. februar 2024 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Du kan også købe billet via QR-koden
Du kan også købe billet via QR-koden

Kursus – Print Masterclass med Keld Ejsing-Duun

Naturen tæt på” inviterer til endnu et spændende arrangement og igen er det med Keld Ejsing-Duun som kursusholder. Keld, der ud over at være en fantastisk naturfotograf, kender alle detaljerne i at få naturbilleder til at fremstå bedst muligt på et fysisk print. Denne gang går Keld i dybden med hele print-processen, hvor han fortæller og demonstrerer, hvordan du får absolut mest ud af dine flotte naturbilleder til glæde for både dig og beskueren. Derfor kalder vi kurset for Print Masterclass

Læs mere om arrangementet her.

Alle er velkomne, og du behøver ikke have deltaget i tidligere aktiviteter i “Naturen tæt på”

Workshop – Redigering af landskabsbilleder med Lars Roed

Søndag den 8. oktober 2023 10.00 til 16.00

Lars Roed deler sine teknikker til redigering af sine landskabsbilleder, så du også kan få mest muligt ud af dine filer. 

Workshop – Redigering af landskabsbilleder Lars Roed

Naturen tæt på” inviterer til endnu en workshop med Lars Roed – en af Danmarks absolut dygtigste landskabsfotografer. Denne gang går Lars i dybden med billedredigering, hvor han fortæller og viser sine metoder til redigering af landskabsbilleder. Du kommer også selv til at redigere dine egne billeder, så du får det allerbedste ud af dine pletskud. Det fortjener både du og billederne.

På denne workshop lærer du at redigere dine billeder effektivt og  professionelt med Adobe Lightroom og Photoshop? Og lære at gøre det på den måde Lars Roed selv benytter?

Læs mere om arrangementet her.

Alle er velkomne, og du behøver ikke have været med på workshop i Vadehavet for at deltage

Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet med Lars Roed

Lørdag den 30. september 2023 13.00 til 23.00

Vi tager gummistøvlerne på og går i Vadehavet, hvor Lars Roed underviser, inspirerer og guider deltagerne til selv at lave ikoniske billeder.

Billetsalget lukker den 21. september 2023 kl. 12.00 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet med Lars Roed

“Naturen tæt på” inviterer til workshop med en af Danmarks absolut dygtigste landskabsfotografer – Lars Roed. Lars´s hjemmebane er Vadehavet omkring Ribe i Sønderjylland, og det er præcis hvor workshoppen foregår. Kom med til de steder, hvor Lars´s prisvindende billeder er optaget og lær hans metode til at opnå det helt specielle udtryk i billederne.

Gennem en kombination af foredrag, undervisning, inspiration og vejledning med kameraet i hånden, lærer du at lave billeder, du vil være stolt af, og som formidler den fantastiske stemning kun Vadehavet kan give.

Læs mere om arrangementet her.

Alle er velkomne

Forkshop – Dyr og makro i Lille Vildmose med Keld Ejsing-Duun

19. august 2023 9.00 til 21.30

Med Lille Vildmose Centret som base tager vi ud i vildmosen med Keld Ejsing-Duun som guide. 

Billetsalget lukker den 9. maj 2023 kl. 12.00, eller når billetterne er udsolgt. Begrænset antal pladser.

Workshop – Dyr og makro i Lille Vildmose med Keld Ejsing-Duun

Denne workshop er for dig, der gerne vil inspireres og arbejde med dyre- og naturfotos på et højere niveau end bare tilfældige billeder på en gåtur. Workshoppen er også for dig, der gerne vil lære om makrofotografi til nørdniveau (men du vælger naturligvis selv hvor dybt, du vil nørde), og så er det helt sikkert workshoppen for dig, der gerne vil lære at blive bedre til at lave dine egne billeder, så du kan dele dine oplevelser fra den skønne danske natur med andre.

Du vil både lære om fototeknik men også lære Lille Vildmose at kende, og underviseren deler sin store viden om begge dele.

Du behøver ikke være fotoekspert for at deltage. Keld er med hele vejen fra undervisningslokalet til feltarbejdet, hvor han svarer på spørgsmål og giver tips og tricks, så dit udbytte bliver så stort som muligt.

Vores base hele dagen bliver Naturskolelokalet i Lille Vildmose Centret, hvor oplæg og gruppeundervisningen foregår. Herfra går og kører vi ud i området, guidet af Keld Ejsing-Duun hele vejen.

Læs mere om arrangementet her.

Alle er velkomne

Foredrag og workshop – Udtryksfulde landskabsbilleder med Michael Molter

 

13. maj 2023 kl. 9.00 til 21.30

Dagen starter i Alhuset, Kibæk og slutter på Vestkysten

 

Udtryksfulde landskabsbilleder med Michael Molter

“Naturen tæt på” er fantastisk stolte over i samarbejde med Fujifilm at kunne præsentere Michael Molter som foredragsholder og underviser i denne workshop om landskabsfotografi.

Michael har en helt unik tillgang til billeder og billedsprog, og det er præcist hvad han vil dele med deltagerne på denne “Naturen tæt på” workshop. Han laver fantastiske landskabsfotos og er blandt andet kendt fra Kant Festival og workshops i ind- og udland.

Læs mere her.

Alle er velkomne

Billetsalget lukker den 9. maj 2023 kl. 12.00, eller når billetterne er udsolgt. Begrænset antal pladser.

Fernisering – Fotoudstilling “Naturen tæt på”

23. marts 2023 kl. 14.30 – 17.00

Sandfeldgården, Kibæk

 

Du inviteres til fernisering af fotoudstillingen “Naturen tæt på” torsdag den 23. marts 2023 kl. 14.30 – 17.00 på Sandfeldgården, Kibæk. Sandfeldgården er vært med kaffe og kage og der er gratis adgang. What´s not to like😄
 
Billederne er alle lavet og leveret af deltagere i Kibæk Fotoklubs projekt “Naturen tæt på”. Tusind tak til alle jer, der har indsendt billeder. Vi er sikre på, de bringer glæde til beskuerne.
 
Ud over denne udstilling arbejder vi på højtryk med at producere yderligere 2-3 udstillinger med samme “Naturen tæt på”-tema, så hold øje med siden.

Foredrag – På opdagelse i Vickys vilde verden 

16. november 2022 kl. 19.00 til 21.30

Alhuset, Kibæk

Vicky Knudsen – En af Danmarks helt store personligheder inden for formidling af vores fantastiske natur kommer til “Naturen tæt på” og holder et foredrag, du og din familie ikke vil gå glip af.

Kom med på opdagelse i Vickys vilde verden

Danmark er spækket med den vildeste natur og utallige fantastiske arter af både planter og dyr. Tag med Vicky på opdagelse og hør hvorfor evolutionen er så vild, og hvilke fantastiske arter der findes lige udenfor din dør. Men også om nogle af Vickys største oplevelser i den danske natur, og du bliver klogere på, hvad en “hitjæger” er, og hvorfor de kan være interessante.

Med en stor portion viden og humor deler biolog og naturformidler Vicky Knudsen ud af sin begejstring for  naturen. Der er stor chance for at blive både underholdt, fascineret og klogere på de fantastiske arter i den danske natur. 

Vicky Knudsen er især kendt for TV2 programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr sammen med Bjørli Lehrmann, Morten DD og Sebastian Klein og det ugentlige P1 program Vildt Naturligt sammen med Johan Olsen.

Læs mere her.

Alle er velkomne

Workshop – Kom videre med naturfoto ER AFLYST

8. oktober 2022 kl. 9.00 til 17.00

 

På grund af sygdom er workshoppen desværre aflyst.

Grundkursus – Fototeknik og naturformidling

11. juni 2022 kl. 9.00 til 17.00

Aktiviteten er en del af Kulturfest Herning 2022

Et af Danmarks absolut bedste par til naturfoto og -formidling nemlig Mikkel Jézéquel og Kamilla Husted Bendtsen står for dagen.

Læs flere detaljer om arrangementet her.

Sted: Løvbakke Naturcenter, Løvbakkevej 32, 7400 Herning

Pris: 250 kr inklusiv let forplejning dagen igennem (morgenkaffe med brød, sandwich med vand/sodavand, eftermiddagskaffe med kage)

Alle er velkomne

Bemærk: Begrænset antal pladser. Billetsalget lukker den 9. juni 2022 kl. 12.00 eller når billetterne er udsolgt.

Foredrag – Er en fugl ikke bare en fugl?

14. juni 2022 kl. 20.00 til ca. kl 22.00

Aktiviteten er en del af Kulturfest Herning 2022

Her har du en enestående mulighed for at forkæle din indre ornitolog, når Flemming Thomasen kommer og holder et spændende foredrag om fugle.

Hvad skal der til for at blive god, til det der med fugle? Er det blot en kikkert og så afsted? Skal man være musikalsk? Og hvad er de bedste betingelser, for at få øje på de flyvske væsner.

Læs flere detaljer om arrangementet her.

Sted: Tjæreovnene i Skarrild, Hesselvigvej 5, Skarrild, 6933 Kibæk

Pris: Gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Alle er velkomne

Fortsætterkursus – Fototeknik og naturformidling

18. september 2022 kl. 9.00 til 17.00

Naturen tæt på, søndag den 18. september 2022, Ard Jongsma

Vær parat til at blive udfordret på både fototeknik og visuel formidling når den dansk/hollandske billedekvilibrist og naturfotograf Ard Jongsma kommer til “Naturen tæt på” og holder kurset “Fortsætterkursus – Fototeknik og naturformidling”.

Undervejs vil der blive praktiske opgaver som løses i området. Vi garanterer, at alle forbedrer sig ved at deltage.

Læs mere om arrangementet her.

Sted: Præstbjerg Naturcenter, Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad

Pris: 250 kr inklusiv let forplejning dagen igennem (morgenkaffe med brød, sandwich med vand/sodavand, eftermiddagskaffe med kage).

Alle er velkomne

Bemærk: Begrænset antal pladser. Billetsalget lukker den 14. september 2022 kl. 12.00 eller når billetterne er udsolgt.

Projektet støttes af

Tusind tak for støtten fra følgende:

 • Kulturfest Herning – Dus med himlens fugle
 • Nordea-fonden
 • Fonden af Hammerum Herreds Brandkasse for Løsøre
 • Herning Kommune
 • Ringkjøbing Landbobank
 • Norlys Vækstpulje
 • Meny Kibæk
Støt også Kibæk Fotoklubs andre sponsorer

Del artiklen