“Naturen tæt på” Workshop – Redigering af dyrebilleder

Naturen tæt på” inviterer til endnu et spændende arrangement og igen er det med Keld Ejsing-Duun som kursusholder. Keld er en fantastisk naturfotograf med rigtig mange års erfaring med naturfoto. Han har  vundet mange internationale priser for sine billeder blandt andet fordi, han kender alle teknikkerne til at få naturbilleder til at fremstå bedst muligt. På denne workshop går Keld i dybden med den digitale redigeringsproces, så du lærer, hvordan du får absolut mest ud af dine flotte naturbilleder til glæde for både dig og beskueren.

Kurset foregår 

Lørdag den 20. april 2024 kl. 10.00 – 17.00 i Alhuset i Kibæk.

Billetsalget lukker den 14. april 2024 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Du kan også købe billet via QR-koden.

Om workshoppen

På workshoppen kommer vi blandt andet til at tale om og se eksempler på følgende:

 • Billedredigering og dyre-/naturfoto i et historisk perspektiv fra analoge kameraer og mørkekammeret til den digitale verden samt inspiration fra andre dygtige fotografer
 • Hvad vil du med dine dyre- og naturbilleder er vigtige overvejelser når du går i gang med at redigere
 • Redigeringsteknikker (i tilfældig rækkefølge) med masser af eksempler primært rettet mod redigering af dyrebilleder:
  • Fremhævelse af motivet
  • Farve- og lysoptimering
  • Beskæring
  • Skarphed og blur
  • Masker
  • Blend-if
  • Frekvensseparering
  • Gradientfilter
  • Blandingstilstande
  • Komposit med flere billeder
  • Tekstur
  • Støjreduktion
 • og sikkert endnu mere og du opfordres til at deltage aktivt med spørgsmål og kommentarer, som vil være med til at præge dagen

 

Vi kommer til at veksle mellem Adobe Lightroom Classic og Adobe Photoshop. Rigtigt meget kan laves i Lightroom, men noget kan kun klares i Photoshop. Du kommer til at se, hvor langt du kan komme med Lightroom, og vi kommer til at se forskellige metoder til at opnå sammenlignlige resultater i de to programmer.

Vi ved af erfaring, at du får størst udbytte af dagen, hvis du selv kommer til at arbejde med de teknikker, som Keld demonstrerer. Derfor bliver der en vekselvirkning dagen igennem, hvor Keld viser, hvordan han gør, hvorefter du får mulighed for at afprøve de samme metoder. Du får mulighed for at arbejde på præcis de samme billeder som Keld, så du helt nøjagtigt kan kopiere arbejdsgangen og selv få det samme resultat som Keld. Du må naturligvis også gerne vælge at arbejde på dine egne billedfiler.

Dagen bliver tæt pakket med masser af viden om professionelle redigeringsteknikker, og vi er sikre på, at du vil få stort udbytte af kurset, uanset om du er ny eller erfaren inden for redigering.

Keld Ejsing-Duun underviser til "Naturen tæt på" Print Masterclass af Jørgen D. Vestergaard

Dagens program

Kom glad og frisk for vi har en spændende dag foran os.

10.00 Velkomst. Vi mødes i Alhuset i Kibæk.

10.05 Undervisning. Keld Ejsing-Duun fortæller om og demonstrerer sine teknikker til redigering af dyrebilleder hvorefter du kommer til at øve de samme teknikker på dine egne eller Kelds billeder. Denne vekselvirkning fortsætter dagen igennem.

12.00 Frokost. Let frokost med vand/sodavand.

12.30 Undervisning. Vi fortsætter, hvor vi slap før frokosten med endnu flere teknikker til at få de flotteste dyrebilleder.

15.00 Eftermiddagskaffe. En kort pause med kaffe/te og lidt kage.

15.15 Undervisning og opsamling. Vi får klaret de sidste opgaver og svaret på de sidste spørgsmål.

17.00 Farvel. Farvel og tak for i dag.

Ændringer i programmet kan forekomme.

Pris

Deltagelse koster 200 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning (frokost med vand/sodavand og eftermiddagskaffe/te med kage ).

Køb af billet er nødvendigt senest den 14. april  2024. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Medbring

Du får selv mulighed for at arbejde med redigering så du får størst udbytte, hvis du medbringer følgende:

 • Bærbar computer med Adobe Lightroom og/eller Adobe Photoshop. Udgangspunktet for dagen er programmerne fra Adobe. Hvis ikke du allerede har et af de to programmer, kan du hente gratis prøveversioner hos Adobe. Mange redigeringsprogrammer har lignende funktioner, så hvis du føler dig best tilpas med noget andet end Lightroom/Photoshop, tager du dit yndlingsprogram med. Vi kan dog ikke garantere specifik hjælp til andre programmer end Lightroom og Photoshop

 • Gerne nogle af dine egne dyrebilleder, som du gerne vil øve redigering på

 • Billeder på forhånd stillet til rådighed af Keld Ejsing-Duun

 • Masser af godt humør og lysten til at lære og afprøve noget nyt

Om underviseren

Keld Ejsing-Duun som underviser for "Naturen tæt på" i Lille Vildmose af Jørgen D. Vestergaard
Keld Ejsing-Duun som underviser for “Naturen tæt på” i Lille Vildmose af Jørgen D. Vestergaard

Keld Ejsing-Duun er uddannet fotograf og har arbejdet professionelt som fotograf og i den grafiske branche i over 40 år hvor han har lavet masser af spektakulære naturbilleder. 

Tag for eksempel på besøg i Lille Vildmosecentret og nyd de mange billeder, hvoraf de fleste (om ikke alle) er leveret af Keld Ejsing-Duun. Faktisk har Keld sammenlagt leveret mere end 100 kvadratmeter billeder til Lille Vildmosecentret. Og har du brug for en lille biologisk pause, kan du nyde et gigantisk billede hele vejen rundt på væggen på hvert af de fem toiletter i foyeren. Naturligvis er det fem forskellige dyr (elg, kronhjort, svaner, traner og rørdrum) og hver med deres egne passende dyrelyde.

Naturen er Kelds virkefelt og han kender Lille Vildmose bedre en de fleste. Således har han også været underviser på en “Naturen tæt på” workshop i Lille Vildmose, hvor vi lærte om makro og dyrefoto. Du kan læse mere om den dag her.

Du kan finde mange af Kelds billeder på eksempelvis Flickr og 500px, hvor de viser en række eksempler på, hvor enkeltheden og samspillet i naturen mødes i harmoni mellem farver og bevægelse. Rigtig mange af billederne er fra Lille Vildmose.

Ud over at holde kurser og workshops har Keld mere end 28 præmierede billeder ved nationale og internationale udstillinger og har permanente udstillinger på Rold Storkro og Lille Vildmosecentret, hvor han desuden har leveret billederne til udsmykning af centret.

I 2019 udgav han bogen ”Lille Vildmose – set gennem mit kamera”, som er en rundtur i mosen på tværs af årstider og dyreliv.

Har du spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk eller ringe til Jørgen D. Vestergaard, tlf. 21484955.

Fakta om arrangementet

Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 10.00 til 17.00.

Sted: Alhuset, Kastanie Allé 27, 6933 Kibæk

Underviser: Keld Ejsing-Duun

Målgruppe: Alle som har lyst til at lære om redigering af naturbilleder. Vi er sikre på, at du vil få udbytte af kurset, uanset om du er ny eller erfaren inden for redigering. Du behøver ikke at have deltaget i tidligere arrangementer i “Naturen tæt på”.

Deltagerbetaling: 200 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning. Betaling ved tilmelding (begrænset antal pladser).

Del artiklen