Workshop – Dyr og makro i Lille Vildmose

"Naturen tæt på" Workshop - Dyr og makro i Lille Vildmose af Keld Ejsing-Duun

“Naturen tæt på” er begejstret over at invitere til endnu en workshop med billeder af den danske natur som omdrejningspunkt. Denne gang er basen et af Danmarks mest spændende naturområder – Lille Vildmose, og underviser og guide gennem en hel dags inspiration og workshop er Keld Ejsing-Duun, som har arbejdet et helt liv som fotograf og kender Lille Vildmose som sin egen bukselomme.

Billetsalget lukker den 10. august 2023 kl. 12.00 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Om workshoppen

Denne workshop er for dig, der gerne vil inspireres og arbejde med dyre- og naturfotos på et højere niveau end bare tilfældige billeder på en gåtur. Workshoppen er også for dig, der gerne vil lære om makrofotografi til nørdniveau (men du vælger naturligvis selv hvor dybt, du vil nørde), og så er det helt sikkert workshoppen for dig, der gerne vil lære at blive bedre til at lave dine egne billeder, så du kan dele dine oplevelser fra den skønne danske natur med andre.

Du vil både lære om fototeknik men også lære Lille Vildmose at kende, og underviseren deler sin store viden om begge dele.

Du behøver ikke være fotoekspert for at deltage. Keld er med hele vejen fra undervisningslokalet til feltarbejdet, hvor han svarer på spørgsmål og giver tips og tricks, så dit udbytte bliver så stort som muligt.

Vores base hele dagen bliver Naturskolelokalet i Lille Vildmose Centret, hvor oplæg og gruppeundervisningen foregår. Herfra går og kører vi ud i området, guidet af Keld Ejsing-Duun hele vejen.

"Naturen tæt på" Workshop - Dyr og makro i Lille Vildmose af Keld Ejsing-Duun
"Naturen tæt på" Workshop - Dyr og makro i Lille Vildmose af Keld Ejsing-Duun. Ræv

Dagens program

 9.00 Velkomst og morgenkaffe med brød
 9.15 Introduktion til området
 9.30 Grundlæggende om makrofotografering
10.00 Ud i Lille Vildmose for at lave billeder. Vi deler op i hold og spreder os rundt i mosen. Keld guider os hen til nogle gode steder. En kort køretur i egen bil må påregnes
13.30 Frokost
14.00 Inspiration og forklaring med billeder af det varierede dyreliv fra mosen og derefter videregående makrofoto-kursus
16.00 Eftermiddagskaffe med kage
16.30 Ud i mosen med kameraet. Keld guider os hen til nogle gode steder. En kort køretur i egen bil må påregnes
19.00 Aftensmad
19.30 Ud i mosen med kameraet. Keld guider os hen til nogle gode steder. En kort køretur i egen bil må påregnes
21.30 Tak for i dag og kom godt hjem (eller fri fotoleg i mosen)

Det officielle program slutter med aftensmaden, og har du langt hjem, er du velkommen til at slutte her. Men der er også mulighed for at tage endnu en tur ud i mosen med kameraet, og Keld bliver hængende for at hjælpe.

Ændringer til programmet kan forekomme.

Pris

Deltagelse koster 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning (morgenkaffe med brød, frokost med drikkevarer, eftermiddagskaffe med kage, aftensmad med drikkevarer).

Køb af billet er nødvendigt senest den 10. august 2023 kl. 12.00. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Medbring

I løbet af dagen får du selv masser af muligheder for at øve dig på at lave nye naturbilleder, så husk grejet. Her er en kort huskeliste:

  • Kamera
  • Objektiver. Hvis du har et makroobjektiv så tag det med, da der bliver fokus på makrofotografering. Hvis du også medbringer en vidvinkel og en kort/lang tele, er du godt kørende. Men du må ikke se disse objektiver som et krav. Du bruger, hvad du har med, og det skal nok gå godt. 
  • Plads på hukommelseskortet eller endnu bedre tag et ekstra med
  • Fuldt opladet batteri og gerne et ekstra
  • Blitz, gerne monteret på kameraet, men må selvfølgelig også gerne kunne flyttes
  • En diffusor, hvis du har en. Må gerne kunne spændes på kameraet
  • Stativ. Hvis du er glad for at bruge stativ, så tag det endelig med. Du kan også sagtens klare dig uden
  • Dit eget drikkekrus
  • Påklædning til en dag, hvor vi både er indendørs og udendørs. Støvler er meget anvendelige
  • Du må naturligvis gerne medbringe en pc, men der bliver næppe tid til at bruge den

Om underviseren

"Naturen tæt på" Workshop - Dyr og makro i Lille Vildmose af Keld Ejsing-Duun
“Naturen tæt på” Workshop – Dyr og makro i Lille Vildmose af Keld Ejsing-Duun. Hugorme

Keld Ejsing-Duun er uddannet fotograf og har arbejdet professionelt som fotograf og i den grafiske branche i over 40 år.

Naturen er Kelds virkefelt og han kender Lille Vildmose bedre en de fleste. Naturbillederne er både tæt på og på distancen og han nyder at udforske macroverdenens underfundigheder og landskabernes spil i farver og former. Lyset, farverne og det liv, som skaber spændende situationer er ingredienser, Keld arbejder med.

Du kan finde mange af Kelds billeder på eksempelvis Flickr og 500px, hvor de viser en række eksempler på, hvor enkeltheden og samspillet i naturen mødes i harmoni mellem farver og bevægelse. Rigtig mange af billederne er fra Lille Vildmose.

Ud over at holde kurser og workshops har Keld mere end 25 præmierede billeder ved nationale og internationale udstillinger og har permanente udstillinger på Rold Storkro og Lille Vildmosecentret, hvor han desuden har leveret billederne til udsmykning af centret.

I 2019 udgav han bogen ”Lille Vildmose – set gennem mit kamera”, som er en rundtur i mosen på tværs af årstider og dyreliv.

Ud over Keld Ejsing-Duun som underviser har vi spottere, som giver os besked, hvis der dukker noget særligt spændende op i mosen. Spotterne er folk med særligt kendskab til dyrelivet i Lille Vildmose.

Har du spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk eller ringe til Jørgen D. Vestergaard, tlf. 21484955.

Fakta om arrangementet

Tid: 19. august 2023 kl. 9.00 til ca 21.30. Det officielle program slutter med aftensmaden kl. 19.00, men der er mulighed for lige at tage en tur mere i mosen med kameraet.

Mødested: Lille Vildmose Centret, Vildmosevej 100, 9280 Storvorde

Underviser: Keld Ejsing-Duun

Målgruppe: Alle med et kamera bare du har lysten til at lære om foto og naturbilleder. Du kan sagtens være med, selv om du ikke har deltaget i tidligere arrangementer i “Naturen tæt på”. Dog forventer vi, at du har grundlæggende kendskab til indstilling af dit kamera.

Deltagerbetaling: 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning dagen igennem. Betaling ved tilmelding (begrænset antal pladser).

(Selvom postnummeret er forskelligt på kortet nedenunder i forhold til det i faktaboksen, er det samme sted) 

Overnatning

Hvis du gerne vil overnatte tæt på Lille Vildmose Centret, er der flere campingpladser i området. Du skal selv sørge for booking og betaling.

Del artiklen