Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet

“Naturen tæt på” inviterer til workshop med en af Danmarks absolut dygtigste landskabsfotografer – Lars Roed. Lars´s hjemmebane er Vadehavet omkring Ribe i Sønderjylland, og det er præcis hvor workshoppen foregår. Kom med til de steder, hvor Lars´s prisvindende billeder er optaget og lær hans metode til at opnå det helt specielle udtryk i billederne.

Gennem en kombination af foredrag, undervisning, inspiration og vejledning med kameraet i hånden, lærer du at lave billeder, du vil være stolt af, og som formidler den fantastiske stemning kun Vadehavet kan give.

Workshoppen foregår lørdag den 30. september 2023 kl. 13.00 – 23.00 i Ribe/Vadehavet.

Billetsalget lukker den 21. september 2023 kl. 12.00 eller hvis der bliver udsolgt.
Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Om workshoppen

Hvis du har drømt om at lave landskabsbilleder med et helt specielt udtryk, eller hvis du syntes Vadehavet er noget ganske særligt,  som du gerne vil kunne vise andre, er dette workshoppen for dig. Lars Roed, professionel fotograf i Ribe, laver helt unikke billeder fra Vadehavet, og på denne workshop deler han sit billedsyn, tip til komposition og helt særlige teknik med deltagerne.

Vi tager gummistøvlerne på og går med Lars ud i Nationalpark Vadehavet ved aften- og nattetid for at eksperimentere med landskabsfotografi i dette helt særlige miljø. Men vi er i trygge hænder, for Lars Roed guider og inspirerer deltagerne undervejs.

Lars deler sin viden og metoder med deltagerne på denne “Naturen tæt på” workshop, hvor programmet er sammensat til at give deltagerne en god forståelse af landskabsfotografering samt en unik mulighed for at fotografere Vadehavet og dets smukke omgivelser. 

Workshoppen starter med teoretisk introduktion til, hvordan Lars laver sine egne billeder, hvorefter der bliver masser af mulighed for at lave dine egne billeder i Vadehavet.

Du vil også få nogle praktiske øvelser, der vil hjælpe dig med at forbedre dine egne fotografiske færdigheder.

Tiden omkring solnedgang er magisk, hvilket vi kommer til at udnytte mest muligt. Hvis vejret tillader, fortsætter vi ind i natten for at lave stjernebilleder. Vadehavet omkring Mandø er blandt de mørkeste steder i Danmark, så muligheden for billeder af nattehimlen bliver ikke bedre.

Bonus information: Solnedgang kl. 19.02, månen står op i øst kl. 19.27 (dagen efter fuldmåne), høj-/lavvande kl. 15.05/21.09.

Undervejs er der let forplejning.

"Naturen tæt på" Workshop - Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed
“Naturen tæt på” Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed

Dagens program

Kom glad og frisk for vi har en lang og spændende dag foran os.

13.00 Velkomst. Vi mødes i Galleri Vadehavet, Ribe hvor Lars viser rundt i galleriet.

13.30 Foredrag. Foredrag om processen og teknikkerne som Lars bruger til sine stemningsfyldte billeder.

14.15 Fri dispostion. Du har nogle timer til fri disposition. Brug dem evt. i Danmarks ældste by Ribe eller tag til Vadehavet for at kigge efter gode motiver og kompositioner til aftenens fotosession.

17.30 Fototur i Vadehavet. Vi mødes ved Vadehavet (præcis lokation angives på dagen) hvor Lars Roed fortæller, viser og inspirerer, så alle prøver teknikkerne til flotte vadehavs-billeder.

20.00 Aftensmad. Let aftensmad/sandwich hvorefter vi fortsætter med at lave billeder i Vadehavet.

23.00 Farvel. Farvel og tak for en lang og god dag.

XX.00 Stjerner og Mælkevejen. Hvis vejret er til det, fortsætter vi med billeder af nattehimlen.

Undervejs er der let forplejning i form af eftermiddagskaffe, aftensmad/sandwich med vand/sodavand og aftenkaffe med kage.

Ændringer i programmet kan forekomme.

Det bliver en intens dag med fokus på praktisk fotografi, som måske går ind i natten. 

"Naturen tæt på" Workshop - Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed
“Naturen tæt på” Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed

Forbered dig på forhånd på  Auto Exposure Bracketing

Undervejs fortæller Lars Roed blandt andet om sin teknik til at opnå det specielle billedsprog, han er kendt for. Denne teknik omfatter blandt andet brug af “auto exposure bracketing” ofte forkortet AEB. Du opfordres til på forhånd at undersøge, hvordan du indstiller denne funktion på dit kamera, så du kan benytte det på dagen.

Du kan se nogle videoklip her (på engelsk), der viser indstillinge af AEB på forskellige kameraer fra Canon/Nikon/Sony/Fujifilm/…

Pris

Deltagelse koster 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning (eftermiddagskaffe, aftensmad/sandwich med vand/sodavand og aftenskaffe med kage ).

Køb af billet er nødvendigt senest den 21. september 2023 kl. 12.00. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser.

Medbring

Det meste af tiden bruger vi på praktisk fotografering i Vadehavet, og du får størst udbytte, hvis du har det nødvendige fotogrej og personligt udstyr.

  • Kamera
  • Vidvinkelobjektiv og kort/mellem teleobjektiv
  • Masser af strøm på batterier og/eller et ekstra
  • Masser af plads på hukommelseskortet og/eller et ekstra
  • Stativ
  • Påklædning til en dag og nat hvor vi er ude det meste af tiden. Medbring evt skiftetøj.
  • Gummistøvler (du kommer til at gå i mudder). Medbring evt. skiftesko
  • Eventuelt en lommelygte og gerne en med mulighed for rødt lys (for at bevare dit natsyn)
  • Afhængig af vejrudsigten også paraply, plastpose og elastikker til at beskytte objektiv og kamera. Men som regel kan kameraerne holde til dårligere vejr end fotograferne

Om underviseren

"Naturen tæt på" Workshop - Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed
“Naturen tæt på” Workshop – Landskabsbilleder i Vadehavet af Lars Roed

Lars Roed er passioneret, professionel landskabsfotograf, med speciale i billeder i Nationalpark Vadehavet og har arbejdet med grafisk design og billede redigering i mere end 20 år. Han ejer og driver Galleri Vadehavet i centrum af Ribe, hvor han viser og sælger sine billeder. Du kan også købe Lars´s flotte landskabsbilleder på Photosbyroed.dk.

Lars Roed har et særligt billedsprog og hans billeder oser af den helt specielle stemning, du finder ved Vadehavet. Billederne har indbragt ham danske og udenlandske priser, som for eksempel vinder to år i træk (2023 og 2022) som Årets Fotograf i kategorien “Natur og dyr” hos Dansk Fotografisk Forening (DFF) samt med på det danske fotolandshold og tre gange “Best of Nation” vinder (2023, 2022, 2020) i World Photographic Cup (WPC).

Som om alt ovenstående ikke var nok, er Lars også forfatter til bogen “Vadehavsbilleder – Naturen i evig forandring

Ud over sine egne fotoeventyr og -opgaver afholder Lars workshops i Vadehavet og redigeringsundervisning i Lightroom og Photoshop.

Vi kan afsløre, at Lars kommer tilbage til “Naturen tæt på” for netop at undervise i redigering af landskabsbilleder. Det sker i Kibæk den 8. oktober 2023, så sæt kryds i din kalender allerede nu.

Har du spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk eller ringe til Jørgen D. Vestergaard, tlf. 21484955.

Fakta om arrangementet

Tid: 30. september 2023 kl. 13.00 til ca 23.00 inklusiv tid til egen disposition om eftermiddagen.

Mødested: Galleri Vadehavet, Dagmarsgade 9, 6760 Ribe. Starten på workshoppen foregår i Galleri Vadehavet hvorefter vi kører til Vadehavet, hvor resten af workshoppen foregår.

Underviser: Lars Roed

Målgruppe: Alle med et kamera bare du har lysten til at lære om foto og naturbilleder. Du kan sagtens være med, selv om du ikke har deltaget i tidligere arrangementer i “Naturen tæt på”. Dog forventer vi, at du har grundlæggende kendskab til indstilling af dit kamera samt indstilling af “auto exposure bracketing”.

Deltagerbetaling: 350 kr (plus billetgebyr) inklusiv let forplejning. Betaling ved tilmelding (begrænset antal pladser).

Overnatning

Hvis du gerne vil overnatte tæt på Ribe og Vadehavet, er der flere muligheder i området. Du skal selv sørge for booking og betaling. Kibæk Fotoklub har ingen aftaler om overnatning.

Del artiklen