Naturbilleder i verdensklasse af Helle og Uri Løvevild Golman

Foto: Helle og Uri Løvevild Golman, Project WILD

 

Som optakt til foredraget med Helle Løvevild Golman i Kibæk den 28. marts 2019 kl. 19.00 har vi bragt en serie artikler om Helle og Project WILD. Denne gang løfter vi sløret for, hvilket udstyr Helle Løvevild Golman bruger, når hun laver naturbilleder i verdensklasse.  Læs mere om foredraget her.

 

Arrangementet sponsoreres af

 

 

Fotoudstyr

Canon EOS 1DX Mark II. Foto: Canon

Når først et billede er lavet i kameraet, behandlet på computeren og præsenteret på et stort print eller en hjemmeside, er der ingen (vover jeg at postulere), som kan se på billedet og sige “Det er med sikkerhed fotograferet med et Nikon” eller Canon, eller et af de andre gode kameramærker. Men at komme til situationen hvor du kan lave billedet er måske en ganske anden sag. Her spiller alle kameraets og objektivets kvaliteter ind – Inklusiv billedkvalitet, håndterbarhed og pålidelighed.

Kamera og objektiv er fotografens værktøjer, som skal kunne holde til at blive brugt i alle de situationer ekspeditionen bringer fotografen i. Og værktøjet skal være klar til brug i løbet af et splitsekund, for du ser måske kun den sky leopard et ganske kort øjeblik. Det skal være robust nok til at kunne klare en masse knubs fra klatreturen op ad fjeldet eller rundt i regnskoven, og det skal være tæt nok til ikke at blive skadet af den høje luftfugtighed i troperne eller sandstormen i ørkenen. Det skal også være ergonomisk konstrueret, så du kan holde til at bruge det gennem en lang arbejdsdag og -nat, og knapper og funktioner skal være intuitive, for du kommer helt sikkert til at betjene kameraet i mørke.

Og ja, billedkvaliteten skal naturligvis være i orden.

 

Canon EF 600mm f4L IS II USM. Foto: Canon

Helle og Uris udstyrsvalg

Helle og Uri Løvevild Golman har begge valgt Canon som deres kamerasystem og alle kameraer og objektiver er fra Canons top-serie. Objektiverne er også kendte som “L-objektiver” og disse professionelle objektiver kendes på den røde ring lige bag ved forreste linseelement. Både Helle og Uri er Canon Ambassadører.

Deres valg af udstyr afspejler nogle praktiske kompromisser. For eksempel er deres kameravalg, Canon EOS 1DX Mark II, et tungt kamerahus (ca. 1,3kg for huset alene), som er hårdt at bære en hel dag gennem uvejsomt terræn. Til gengæld er det bygget i en utrolig stærk konstruktion som kan klare strabadserne, og så kan det optage op til 16 billeder i sekundet. Men hvis dit motiv er verdens hurtigste pattedyr (geparden, som kan løbe helt op til 120km/t) kan det ikke nytte, at kameraet ikke kan følge med.

Canon EF 200-400mm f4L IS USM. Foto: Canon

Dette er listen over Helle og Uris foretrukne kameragrej, som bliver pakket i kameratasken, når de tager på ekspedition:

 1. Kamerahus
  1. Canon EOS 1DX Mark II
 2. Primære objektiver
  1. Canon EF 200-400mm (Helle)
  2. Canon EF 600mm (Uri)
 3. Sekundære objektiver
  1. Canon EF 24-70mm
  2. Canon EF 70-200mm

 

Kom og prøv

Foto: Helle og Uri Løvevild Golman, Project WILD

Løvstad Foto/PhotoCare Herning er en af arrangementes sponsorer, og de kommer til foredraget den 28. marts 2019 hvor de viser masser af lækkert fotoudstyr; blandt andet tilsvarende udstyr, som Helle og Uri benytter. Løvstad Foto/PhotoCare står klar til en snak om grej før foredraget og i pausen – Så kan du jo prøve, drømme eller købe.

Kom og se hvordan en stor hanløve ser ud gennem et 600mm objektiv.

Løvstad Foto er Canon Pro Partner, så de ved, hvad de taler om. Men kom og udfordr dem på viden om Canon grej.

 

Fotografens vision

Vigtigt! Uanset hvor godt dit fotoudstyr er, er det dig som fotograf der skaber billedet. Selv om dit kamera er en supercomputer når det kommer til at lave billeder, så kan det ikke regne ud, hvordan et godt billede ser ud. Og da slet ikke et kreativt billede.

Du har den kreative vision til at skabe et se-værdigt billede. Det betyder modsat, at selvom du køber det dyreste kamera i verden, laver du ikke se-værdige billeder, før du kan få skabt billedet med din egen vision.

Når vi ser de billeder, Helle laver, er det hurtigt tydeligt, at hun har en vision med billedet, og at hun formår at få den ud til beskueren, i en grad de fleste af os godt kan misunde hende (på den gode måde). Her formidler hun i høj grad stemninger og følelser – Noget der taler til os.

 

Appetitvækker

Som en stor appetitvækker bringer vi her en række af Helle og Uri Løvevild Golmans billeder fra Project WILD.

Alle rettigheder til alle billeder tilhører Helle og Uri Løvevild Golman og de vises med tilladelse fra Helle og Uri. Billederne må naturligvis ikke kopieres, ændres, printes eller bruges på nogen måde uden aftale med Helle og Uri Løvevild Golman.

 

English copyright note

All rights for photos on this page belong to Helle and Uri Løvevild Golman. Photos are shown here by approval from Helle and Uri Løvevild Golman. The photos may not be copied, reproduced, changed, printed or used in any way without explicit agreement with Helle and Uri Løvevild Golman.

 

Del artiklen