“På sporet af Sørvad” – Kibæk Fotoklub laver billederne

"På sporet af Sørvad" af Jørgen D. Vestergaard

Sæt kryds i din kalender ved den 31. august 2021 for da skal du til premiere på den udendørs musical “På sporet af Sørvad”. Du kan naturligvis også vælge at tage med til en af de andre forestillinger i dagene 31. august til 4. september.

Om “På sporet af Sørvad”

Beskrivelse fra www.PåSporetAfSørvad.dk

“På sporet af Sørvad” af Grethe Larsen

“På Sporet af Sørvad” er en nyskrevet musical om tilblivelsen af byen Sørvad, som voksede frem i en brydningstid med dybe konflikter og store fremskridt. Forestillingen tager sit afsæt i starten af 1920’erne, hvor lokale kræfter efter længere tids sej kamp lykkes med at få jernbanen til byen. Med jernbanen ankommer fremskridtet, og byen får vokseværk, og hermed opstår konturerne til den by vi i dag kender som Sørvad. Med et originalt og bredt persongalleri får publikum et medrivende indblik i de skæbner, der var med til at lægge byens grundsten. Vi følger dem i deres op- og nedture gennem kamp og kærlighed, og gennem ulykke og forsoning. Til trods for kriser og konflikter er det afslutningsvis sammenholdet, der sejrer, hvilket markeres med rejsningen af stenen på Resdal Baune. På denne måde slutter fortællingen i 1935, og giver liv og sjæl til den sten, der stadig den dag i dag troner på Baunen, og står som en stadig påmindelse om, at sammen står man stærkest.

Forestillingen er i høj grad bygget på lokalhistoriske kilder, men er en dramatiseret genfortælling af lokalhistorien, som blander historiske begivenheder og personer med fiktion og dramatiske virkemidler.

Vi hjælper med billederne

Kibæk Fotoklub hjælper Kulturkompagniet, Herning med at lave billeder i formindelse med den nyskrevne lokalhistoriske musical “På sporet af Sørvad”. Musicalen er en del af Baunefest 2021 og holdes i det skønne naturområde omkring Resdal Baune og baunestenen i Sørvad.

Ideen med at involvere en fotoklub er ligetil: Kommunikation, kommunikation, kommunikation. For der skal bruges mange billeder i forbindelse med opsætning af en musical. Sociale medier og trykte reklamer for blot at nævne de oplagte.

Fotoklubben har været med i processen fra 2020 og set og dokumenteret hvordan arbejdet er skredet frem med stykket. Siden da har vi været med til adskillige lær-hinanden-at-kende, sang- og replikprøver, kostumetilpasning og så videre. 

“På sporet af Sørvad” af Ingrid P. Kjeldsen

Tag endelig ikke fejl af amatørskuespillerere og frivillige deltagere – De arbejder hårdt for at nå det fælles mål. Efter at have kigget med bag kameraet tør vi godt love et brag af en forestilling.

“Efter at have kigget med bag kameraet tør vi godt love et brag af en forestilling”

Fototekniske udfordringer

Fotomæssigt har der været masser af udfordringer. Især i forbindelse med de udendørs aktiviteter i skoven ved Resdal Baune  er fotograferne blevet udfordrede med lyset. Og så er det naturligvis altid en udfordring at formidle alle de gode historier i den hektiske situation, som et stort hold skuespillereudgør.

Vi håber billederne yder skuespillere og frivillige fuld kredit for deres store udstråling og ihærdighed samt at de vil vække glæde i de sammenhænge billederne bliver brugt.

“På sporet af Sørvad” af Peder P. Pedersen

Køb billet og læs mere

Køb dine billetter og læs mere om “På sporet af Sørvad” her.

Del artiklen

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print