6933 FM – Danmarks hyggeligste fotomaraton blev en succes

Bedste billede i kategorien Dyr i natur af Knud Fuusgaard

Hvis vi selv må sige det, blev den første udgave af 6933 FM – Danmarks hyggeligste fotomaraton en succes.

Den 21. august 2021 mødte 10 glade og modige mennesker op i Alhuset i Kibæk for at bruge en dag sammen med ligesindede amatørfotografer. Deltagerne kom fra Fotogruppen MidtWest i Skjern, Ringkøbing Fotoklub og Kibæk Fotoklub.

Kibæk Fotoklubs udgave af fotomaraton

Intentionen var at lave et arrangement, hvor både det sociale og vores foto-hobby kunne dyrkes. Det skulle samtidig være et arrangement, man kunne deltage i uden at have prøvet fotomaraton-diciplinen før.

Rundt om i Danmark er der jævnligt stort anlagte fotomaratons, og flere af dem har regler, som måske kan virke afskrækkende for en nybegynder i fotomaraton, og endnu mere for en, der måske lige er startet med foto som hobby.

6933 FM 2021 af Jørgen D. Vestergaard

Derfor valgte vi nogle retningslinjer, hvor vi vurderede, at alle kunne være med uden forkundskaber, og hvor der ville være masser af lejlighed til socialt samvær og deling af foto-erfaringer.

Det sociale startede ved ankomsten hvor der var morgenkaffe, og snakken gik lystigt allerede fra morgenstunden.

Konceptet med fotomaratonen gik ud på, at deltagerne fik 5 fotografiske kategorier, som skulle løses i løbet af dagen. Alle billeder skulle laves inden kl. 13.00 (for på det tidspunkt stod frokosten klar) og inden for Kibæk byskiltene, men derudover måtte alt bruges og der måtte laves lige så mange billeder af hvert emne, som det måtte ønskes. På den måde kunne både kreativitet og teknik afprøves risikofrit dagen igennem.

Dagen sluttede med en lækker frokost og diskussion af dagens udfordringer og meget, meget andet. Heldigvis havde alle haft gode oplevelser, som blev delt på kryds og tværs. Mange gav udtryk for, at vi har en fin by med mange dejlige steder. Især blev området omkring Mølledammen og lamaerne i naturparken ved Sandfeldgården fremhævede. Det forlyder ovenikøbet, at en af deltagerne fik et forelsket kys af en af lamaerne.

Tilbage for deltagerne var nu at gennemse billederne derhjemme for at udvælge og bearbejde de bedste før indsendelse senest 7 dage efter.

Emnerne

Efter udtrækning af dagens 5 fotografiske emner kunne de kreative processer gå i gang. Overvejelserne, om hvordan hver enkelt emne kunne løses, startede med det samme.

De udtrukne emner blev:

 1. Bløde former
 2. Det perfekte sted
 3. sort/hvid
 4. Skygge
 5. Dyr i natur

Lige inden deltagerne blev sluppet løs, var der en kort generel gennemgang af Kibæk samt et lille bykort, som kunne hjælpe udenbys gæster.

Og så gik det ellers afsted ud i Kibæk. Nogle valgte at køre rundt i byen mens andre valgte at gå. Jeg tænker, at nogle af beboerne i byen har undret sig over den jævne trafik af fremmede folk med kameraer. 

Det vigtigste er at deltage

Det vigtigst er naturligvis at deltage, og jeg tror, alle gik hjem som vindere af en hyggelig dag, med gode oplevelser og helt sikkert med et større kendskab til Kibæk by.

Mellem de mange røverhistorier var der også en livlig diskussion omkring fif til fotografen.

Et af de mange interessante fif er også billig. Find en kasseret antenne fra en bil, en af den gamle teleskop-slags. Så har du en sammenklappelig holder, som kan stikkes i jorden for at holde et motiv (en blomst for eksempel), en reflektor eller et farvet stykke papir som baggrund. Antennen kan stikkes gennem huller i papiret eller blomsten snoet rundt om stangen, men du kan også bruge klemmer til at fastholde dine emner.

6933 FM 2021 af Jørgen D. Vesteraard

Vinderne

Selv om 6933 FM også var et socialt arrangement er der præmier til det bedste billede inden for hvert emne og til den samlede vinder. Præmieringen skal naturligvis gå rigtigt til, og derfor er vi meget glade for, at vores to uafhængige og eksterne dommere sagde ja til opgaven med at finde de bedste billeder, så disse kan blive behørigt præmieret.

Resultatet fra dommerne er talt op, og vinderne af de enkelte emner samt den samlede vinder er (trommehvirvel):

 • Bløde former: Bjarne Lund. Dommerkommentar: “Originalt tænkt, hårde materialer kan også have bløde former”
 • Det perfekte sted: Niels Finnerup. Dommerkommentar: “Ja, der er vel ikke et sted frøen trives bedre. Perfekt!”
 • Sort/hvid: Niels Finnerup. Dommerkommentar: “Foto med smuk kontrast.”
 • Skygge: Erik Poulsen. Dommerkommentar: “Skyggen afslører formen, godt tænkt.”
 • Dyr i natur: Knud Fuusgaard. Dommerkommentar: “Super skarphed og farvespil.”
 • Samlet vinder: Erik Poulsen

Tillykke til alle vindere!

Før aflevering var alle billeder anonymiserede og randomiserede, så dommerne havde ingen mulighed for at kende de enkelte fotografer. Dommerne var sat på en svær opgave, og det viste sig også, at samtlige deltagere fik point. Godt gået alle sammen.

Tusind tak til vores gode samarbejdspartnere Photocare Herning og Ringkjøbing Landbobank for sponsorering af præmier til 6933 FM 2021.

Vinderne har fået direkte besked.

Det sagde deltagerne

Som arrangør af 6933 FM blev vi ovenud glade for at høre de efterfølgende reaktioner fra deltagerne. Det giver lyst og energi til at lave flere arrangementer, hvor vi også inviterer andre af områdets fotoklubber.

Hør hvad nogle af deltagerne skrev:

“Det var en rigtig dejlig dag og jeg deltager gerne i flere af den slags.
Det giver mig lige det spark jeg en gang imellem har brug for.”

Erik, deltager i 6933 FM 2021

“TAK for en rigtig fin fotodag hos jer!
Efter min mening var der ikke noget at komme efter! – Dog var det ønskeligt med flere deltagere, – men det kommer sikkert næste gang!”

Knud, deltager i 6933 FM 2021

6933 FM 2021 af Jørgen D. Vestergaard

Andre gode kommentarer fra dommerne:

“En anden måde at tænke skygge på – sjovt”

“Grafisk lækker – tydelig skygge”

“Budskab sort på hvidt, spring ikke over”

… og sådan var der mange dejlige kommentarer til deltagernes billeder.

Tak for denne gang og på gensyn

Fra Kibæk Fotoklub vil vi gerne sige tak til alle deltagerne for at være med til den første udgave af 6933 FM – Danmarks hyggeligste fotomaraton.

Tak for jeres engagement dagen i gennem og for at bidrage til vores målsætning om at skabe et arrangement med masser af socialt og fotorelateret aktivitet.

Om vi er lykkes med at starte en ny tradition er lidt for tidlig at konkludere, men tankerne om 6933 FM 2022 er allerede gået i gang, så hold øje med hjemmesiden.

Tak for denne gang og vi ses.

Del artiklen