Indvielse af “Naturen tæt på” udstilling i Løvbakke Dyrehave blev en fest

Indvielse af fotoudstilling i Løvbakke Dyrehave. Herning Kommune og Kibæk Fotoklub fik hjælp af over 100 børn til at indvi vandreudstilling med naturfotos.

Onsdag den 8. februar summede Løvbakke Dyrehave af liv, da over 100 skolebørn fra lokale skoler hjalp Herning Kommune og Kibæk Fotoklub med at indvi en vandreudstilling af naturbilleder med danske dyr.

Billederne er sat op rundt i Løvbakke Dyrehave, så alle besøgende er sikre på at se ræv, hugorm, skovskade og mange flere. I alt 13 flotte billeder sidder placeret, så de let kan ses fra den asfalterede sti i dyrehaven.

Indvielse af “Naturen tæt på” udstilling i Løvbakke Dyrehave februar 2023 af Jørgen D. Vestergaard

En del af aktiviteterne ved indvielsen var et løb med ”Tip en 13´er” med spørgsmål ved hvert billede og selvfølgelig med mulighed for at vinde præmier. Tipskuponerne vil hænge ved hovedporten og på naturcentret, så alle besøgende har mulighed for at deltage i konkurrencen i løbet af vinterferien.

Naturvejledere fra Herning Kommune viste og fortalte om dyrene på billederne ved hjælp af plancher og udstoppede dyr. Det hele sluttede med grillede dådyrpølser og pølsebrød til alle.

Udstillingen vandrer rundt i Herning Kommune og vil efter Løvbakke Dyrehave (uge 7-13) kunne findes ved Præstbjerg Naturcenter (uge 14-20), Svanholm Sø (uge 21-26) og Kibæk Mølle (uge 27-43).

Billederne er en del af Kibæk Fotoklubs projekt ”Naturen tæt på” og deltagerne har leveret billederne til udstillingen. I ”Naturen tæt på” har der været foredrag, kurser og workshops om naturformidling og naturfoto, og disse aktiviteter fortsætter i 2023 hvor alle interesserede kan deltage. 

Tak til Herning Kommune

En kæmpe stor tak til Herning Kommune for at se muligheder i en anderledes udstilling om naturen og naturformidling. En mindst lige så stor tak for at organisere indvielsen med alt fra børn, opgaveløb og udstoppede dyr til gril og dådyrpølser. Børnene havde en fest og hvad er mere skønt end det?

Endnu flere aktiviteter og udstillinger

Hold øje med www.kibaekfotoklub.dk/naturen  og facebooksiden “Naturen tæt på” for at se reaktioner og kommende aktiviteter. Glæd dig!

Se og læs mere om dyrene

Hvis du ikke kommer forbi Løvbakke Dyrehave, eller du gerne vil se de flotte billeder igen, kan du se de udstillede billeder og læs mere på www.kibaekfotoklub.dk/naturen01

På hvert billede er der en QR-kode, som bringer dig til www.kibaekfotoklub.dk/naturen01. Her kan du læse mere om hvert enkelt dyr – Hvad det spiser, hvor det lever og så videre. Som et ekstra krydderi har nogle af dyrene beskrivelser af  Danmarksmester i naturformidling Vicky Knudsen.  Teksterne er naturligvis med tilladelse fra Vicky og forlaget.

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål til udstillingen er du velkommen til at kontakte os:

Elsebeth Houe, Herning Kommune, ngoeh@herning.dk
Jørgen D. Vestergaard, Kibæk Fotoklub, info@kibaekfotoklub.dk, tlf. 21484955

Del artiklen