Året der gik 2019

Gys i Skovsnogen af Kim Andersen

Det gamle 2019 går på hæld, og vi kan se tilbage på endnu et forrygende år i Kibæk Fotoklub – Et år præget af meget højt aktivitetsniveau, mange nye ligesindede mennesker i klubben og masser af flotte billeder.

Vi er også så heldige, at Ugeposten jævnligt bringer vores billeder i avisen, og ud over fornøjelsen ved at se ens billeder på tryk, giver det masser af genlyd hos læserne, hvor mange følger billederne fra Kibæk Fotoklub.

Nedenfor er samlet nogle af højdepunkterne i året der gik. Hvis alle aktiviteter skulle have været på listen, var den blevet mega lang. Listen er derfor udelukkende reduceret af hensyn til læsevenlighed og tålmodigheden hos læserne.

 

Januar

Året blev startet med en vaskeægte sensation, da vi kunne annoncere et foredrag med den kendte naturfotograf og eventyrer Helle Løvevild Golman og Project WILD. Foredraget var et samarbejde mellem Kibæk Idrætsforening og Kibæk Fotoklub. Det blev starten på en hektisk periode med planlægning og forberedelser.

Helle Løvevild Golman og Project WILD

Februar

Forberedelserne til foredraget med Helle fortsatte med øget intensitet, men der var masser af andre aktiviteter.

Vi var for eksempel i Skarrild hvor amatørskuespillerne var i fuld gang med de sidste prøver på forestillingen Frøken Nitouche.

Frk. Nitouche af Charlotte Christensen

Der var også tid til at lave portrætbilleder af en musiker (Jørgen J med sin medbragte saxofon) og der blev masser af billeder med og uden røg fra røgmaskine.

Musiker af Trine Graabæk

Marts

Marts bød på en klubaften fyldt med røgelse og frugtfarve. Røgen fra røgelsespindene og frugtfarverne dryppet i vand gav flotte psykedeliske former og billeder.

Farvedråber af Vibeke P. Pedersen

Marts er også tiden for gymnastikforeningens årlige gymnastikopvisning, hvor der blev lavet masser af flotte billeder af små og store hold.

Gymnastikopvisning 2019 af Kim Andersen

Og så var der foredraget med Helle Løvevild Golman. Over 350 tilhører fyldte Kibæk Krydsfelt og var med til at gøre det til en fantastisk aften, hvor Helle tryllebandt publikum med billeder og fortællinger i topklasse. Helle siger selv, at det vi gjorde nu er kendt helt til Sjælland som “Kibæk-modellen og “at lave en Kibæk” – Og vi bliver stadig nævnt i positive vendinger.

Foredrag med Helle Løvevild Golman af Trine Graabæk Hansen
Foredrag med Helle Løvevild Golman af Ellen Veng

April

Kia havde skaffet plads til os til træning til DM i gokart i Grindsted, og det var en udfordring med fart i og panorering var et af kodeordene.

Gokart af Jørgen D. Vestergaard

Ane Marie havde inviteret til lure-coursing på heden, hvor vi var vidner til de store flotte Rhodesian Ridgeback hunde jagte en kunstig lure.

Lure coursing af Martin Seest

Maj

Og i maj lagde Lotte lade til vores leg med våben og vandballoner. Alle kom igennem klubaftenen uden varige mén, men alle med flotte billeder.

Balloner af Børge Nielsen

Vi hjælper ofte andre foreninger, når de har arrangementet, men mangler en fotograf eller to. Så da petanqueklubben holdt jubilæum og spurgte os om vi ville lave billeder, var vi naturligvis på pletten.

Petanque af Martin Seest

Juni

Rigtige Mænd Løbet 2019 af Ingrid P. Kjeldsen

Juni er traditionelt en travl måned hvor både Rigtige Mænd kommer til byen og grundlovsgymnastikstævnet kører af stablen. Denne gang ovenikøbet på samme dag.

Grundlovsstævne af Jørgen D. Vestergaard

Og da Kulturfest Herning kom til Kibæk stod vi klar på biblioteket med foredraget “Gode billeder på rejsen“. Et godt foredrag (når vi selv skal sige det) og en hyggelig dag, men desværre uden gæster.

Borgerforeningen havde arrangeret Sankthansfest, og da der var en ægte verdensstjerne på programmet stod vi naturligvis klar igen. Det var FMX køreren Alex Porsing som på sin motorcykel sprang over det tændte bål. Det havde ingen anden gjort før ham.

Alex Porsing af Ellen Veng

Juli

Sommer er lig med sommerhygge i Anettes hemmelige hytte. Denne gang var fotoudfordringen WILD før der blev spist og hygget.

Sommerhygge 2019 af Jørgen D. Vestergaard

August

Vores koncept med sponsorfotos blev gennemført for første gang hos Kibæk Pizza & Steakhouse, som fik nogle flotte billeder til deres egen reklame.

Kibæk Pizza og Steakhouse af Kim Andersen

Vi tog også til Skovsnogen for at skabe gys. Modellen Amanda blev sminket til det uhyggeligste og med det store lysudstyr blev der skabt fænomenalt flotte billeder.

Gys i Skovsnogen af Sonja Mortensen

En anden aften var det Louisa, som var model til temaet udendørs portrætfoto ved Mølledammen.

Louisa

Alex Porsing, som hoppede over sankthansbålet var også i Grindsted, hvor han lavede show i gågaden. Alex havde selv henvendt sig og spurgt, om vi kunne hjælpe ham med billeder fra arrangementet, og det kunne vi selvfølgelig.

FMX i Grindsted af Kim Andersen

September

Vi leger meget, også i september hvor det var lyskæder og lange lukkertider.

Leg med lys af Grethe Larsen

Lidt mere alvorligt var det ved vores besøg hos Photocare i Herning, hvor Jens fortalte os om video med et spejlrefleks eller spejlløst kamera.

Besøg hos PhotoCare/Løvstad Foto, Herning v/ Jens Sommer af Jørgen D. Vestergaard

Oktober

Oktober var igen en travl måned. Vi startede med klassisk portrætfoto, hvor Amanda igen var model sammen med flere fra fotoklubben. Med to opstillinger med lys blev der lavet mange flotte portrætter.

Amanda af Eigil Lundsgaard

Ugeposten havde udfordret os med et stort tema “Min høst“, hvor vi kom rundt i en stor del af området for at lave billeder af blomster, gulerødder, kartofler og masser af andre afgrøder som kendetegner høst.

Høst på Engholmcentret af Peder P. Pedersen

Heldigvis var der stadig tid til igen at lege med lange lukkertider og maling med lys, hvilket gav nogle helt specielle portrætter af Anette og Kim, som stod foran objektiverne denne aften.

Lang lukkertid og lysmaling af Grethe Larsen

Oktober sluttede med et stort anlagt “Knæk Cancer”-arrangement i Kibæk Krydsfelt. Cancer berører mange, og det var en helt speciel og bevægende aften.

Knæk Cancer af Inga Nielsen

November

Til halloween havde Borgerforeningen lavet området i og omkring den gamle mølle til spøgelseshus, og vi var mange fra fotoklubben, som var med til at gengive uhyggen.

Halloween på Den Gamle Mølle af Peder P. Pedersen

OK Plus sagde ja tak til en omgang sponsorfotos, og jeg skal hilse fra Solvita, forpagteren, og sige, at det blev nogle rigtig flotte billeder, som hun vil bruge til at vise den nye café frem.

OK Plus, Kibæk, sponsorfoto

Naturligvis skulle vi også lege med ild og ståluld, og i forhold til tidligere forsøg blev det denne gang ændret ved at Keld stod ude i Børnesøen og svingede rundt mens gnisterne fløj.

Brændende ståluld af Peder P. Pedersen

December

Den sidste klubaften i december er altid lig med julehygge, og også i år var det en super hyggelig aften i godt selskab krydret med lækker julemad.

Julehygge 2019 af Eigil Lundsgaard

Tilbage før en velfortjent juleferie er nu kun lure-coursing og polarhundeløb

 

Pyha. Tak for et fantastisk år i Kibæk Fotoklub.

Nu glæder vi os til 2020!

 

Del artiklen